Miben különböznek a hajók?

A nyers számokból sokszor nehéz megragadni, hogy miben különböznek modelljeink és főleg melyik hajó kinek ajánlható. Sokszor kértek ebben tanácsot, ezért most megosztjuk tapasztalatinkat.

A több éve sikeresen szereplő E-volution 660-as forgalmazása során sokan érdeklődtek, hogy létezik-e kisebb modell.

Alapvetően az alábbi okokból szeretik az E-motion 600-ast:

  • Sokszor olyan kicsi a kikötőhely, ahová az E-volution nem vagy csak kényelmetlenül fér be.
  • Egyszerűen nincs szükség nagyobbra, mivel egy párnak vagy kisebb családnak az E-motion 600-as tökéletesen elegendő.
  • Anyagi megfontolásból, mivel az E-motion 600 ára nagyjából 20%-kal kedvezőbb, így egy gazdagon felszereltet lehet belőle vásárolni az E-volution 660 alapáráért.

Az E-motion 600-asba a legtöbb ötletet, praktikus megoldást belezsúfoltuk, ami már az E-voluiton 660-asban is nagy sikert aratott.

A legfontosabb méreteit nem vagy csak kis mértékben csökkentettük, így például a kokpitja ugyanolyan hosszú, mint az E-volutioné. Teljes hosszát sem csökkentettük 6m alá így sok versenytársával ellentétben többnyire átéri a balatoni hullámokat és nem kezd bukdácsolni, mint egy 5,3-5,5 m hosszú motoros.

A számszerűsíthető különbségeket az alábbi táblázatban foglaljuk össze

Szempont E-motion 600 E-volution 660
Teljes hossz
6.0 m 6.6 m
Teljes szélesség 1.8 m 2.1m
Befogadóképesség 6 fő 8 fő
Kabin mérete 2 fekhely 2+1 fekhely
Kokpit mérete max. 5-6 főnek max. 7-8 főnek
Orrnapozó mérete 1 főnek elegendő 1 főnek kényelmes
CE kategória C C
ára 30.500 Euro-tól 43.500 Euro-tól

Ahogy a fentiekből is látszik a különbség gyakorlatilag egy kategóriányi.

Az E-motion azoknak ajánljuk, akik általában párjukkal vagy szűkebb családdal hajóznak ki és csak ritkábban használják a hajót nagy társasággal. A tapasztalataink szerint azon kedves ügyfeleknek is kitűnő választás, akik bármilyen okból korábban csónak vásárlásán gondolkodtak elektromos motorral, de annál valami sokkal igényesebbet, élvezetesebbet és nem utolsó sorban értékállóbba szeretnének befektetni.

Az E-volution pedig már a nagyobb társasággal vagy nagy túrákat tervezőknek ajánljuk, mivel fedélzetén 6-7 fő is hosszú távon kényelmesen tud kikapcsolódni és nagyobb hullámokat is kisimítja a hajó.

További cikkeink...